2. ročník Magistrálou cez farnosť Vysoké Tatry 2024

2. ročník Magistrálou cez farnosť Vysoké Tatry 2024

Mám Ťa rád… Každý deň nám to Boh hovorí rôznymi spôsobmi. V sobotu 21. septembra 2024 nám to chceli povedať a pripomenúť aj naši kňazi formou púte naprieč farnosťou Vysoké Tatry a vyprosiť požehnanie pre všetkých, ktorí vo farnosti žijú, alebo do nej prichádzajú. Putovali s relikviami sv. Petra a Pavla ,sv. Jána Pavla II. a bl. sestry Zdenky. Mnohí sa pridali a putovali sme tatranskou magistrálou spolu.

Začali sme sv. omšou o 06:45 na Štrbskom Plese, odtiaľ viedli naše kroky ku spoločnej modlitbe na Popradskom Plese a pomaly cez sedlo Ostrva na Sliezsky dom , ktorý bol ďalšou zastávkou s modlitbou v srdci a na perách. Na Hrebienku sme sa v hojnom počte opäť stretli s ružencom v ruke a celú púť zakončili v kostole v Tatranskej Lomnici. Niektorí prešli 30 km púť celú, niektorí sa pridali na rôznych úsekoch a iní zase prišli na miesto, ktoré im najviac vyhovovalo.

Vďaka Bohu za krásny spoločný čas plný pekných chvíľ, úsmevu a rozhovorov. „Lebo kde sú dvaja alebo traja zhromaždení v mojom mene, tam som ja medzi nimi“ (Mt 18,20). Mám Ťa rád, nezabúdajme to hovoriť slovami aj skutkami… každý deň. Tak milí naši kňazi, aj my vás máme radi a tešíme sa na ďalší ročník tejto púte.

Comments Off

Ďalšie odporúčané články

×